Beyazlatma, diş renginin açılması işlemidir. Gündelik yaşantımızda, ilişkilerimizde ve genel sağlık açısından dişlerin görünümü bizim için çok önemlidir. Bu sebeple sorun yaşayan hastalarımızın durumlarına göre tercih edebilecekleri iki yöntem sunuyoruz
Beyazlatma Beyazlatma Teknikleri:
1- Home Bleaching
Evde hastamızın plaklarla ve bizim yönlendirmemizle uyguladığı bir tekniktir.
2- Office Bleaching
Muayenelerimizde uyguladığımız bir Tekniktir
Peki bunlardan hangisini tercih etmelisiniz?
Bu tamamen hastamızın tercihine ve aldığımız anamneze* bağlı olarak değişebilir. Hangi yöntemi uygulayacağımızı belirleyen durumlardan şu şekilde bahsedebiliriz:
- Hastamızın mikro çatlaklarının var olup olmadığı?
- Ne denli diş hassasiyetine sahip olduğu,
- Zaten rutinde hassasiyeti var mı?
- Ne tür beklentileri var?
- Ne kadar çay, kahve, asitli içecekler ve tütün mamülleri tüketiyor?
Tüm bunları hastamızla konuştuktan sonra hastamızın beyazlatmaya uygun olup olmadığına ve uygulayacağımız tekniğe karar veriyoruz.
Beyazlatma tedavisi kaç seans sürer?
Şayet muayenehanede uyguluyorsak genellikle 2 seans yeterli olacaktır. 2 seans arasına 2 veya 3 gün gibi bir boşluk bırakıyoruz. İkinci seans sonrasında hastamızla değerlendirme yapıyoruz. Başlangıç fotoğraflarımıza bakıyoruz. dişimizin rengi ne kadar açılmış ona bakıyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar üzerine hastamızla detaylıca konuşuyor ve devam edip etmeyeceğimize beraber karar veriyoruz.
Hastamız Home Bleaching tekniğini tercih etti ise (yani evde plaklarla beyazlatma tedavisine dahil olduysa) işlem başlangıcından bir hafta sonra kontrol için klinimize çağırıyoruz kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz.
Home Bleaching’te iki hafta uygulama daha etkili sonuçlar vermektedir. İki haftanın sonunda genellikle istenilen sonuç elde edilebilmektedir. Elbette bu üzerinde çalıştığımız vakaya bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Tek düze bir tedaviden ziyade her hasta için özel bir tedavi ugulama oluşturmak gerekmektedir.
Beyazlatmadan sonra hassasiyet olur mu?
Evet, istisnai olarak beyazlatma işleminden sonra hassasiyet yaşama olabilmektedir. Bu hassasiyeti etkileyen faktör uygulanan tekniktir. Uygun teknik belirlenirse diş hassasiyeti yaşama ihtimaliniz sıfıra indirgenebilir. hastamızın beklentisi, uygun malzemeler ve uygun yöntem doğru bir şekilde harmanlandığında beyazlatma tedavisi soon derece güzel ve estetik sonuca ulaştıracak tedavidir.
*Anamnez, doktorun hastaya teşhis koyma amaçlı olarak hastaya sorduğu sorular sonucu elde ettiği hastanın öyküsüdür. Hastanın mevcut ya da geçmiş hastalıkları hakkında, kendisinden ya da bir yakınından alınan bilgilerdir. Anamnez, hastalığın teşhisinde en önemli adımlardan biridir.